top of page
Kopie van Neutral Upcoming Events Instagram Post.png
Cacao

Holistische ceremoniële
klankreis met cacao

Een exclusieve diepgaande ontdekkingsreis

We nodigen jou graag uit deel te nemen aan een onvergetelijke holistische ceremoniële klankreis met cacao. Laat je maar liefst 3 uur meevoeren in een magische zintuigelijke ervaring van diepe oerklanken, trillingen,  frequenties, geuren en warmte, in een knus gezelschap van maximaal 8 deelnemers.

Gun jezelf een waardevol & warm geschenk!

Tijdens de holistische ceremoniële klankreis met cacao zullen we jou meenemen op een diepe energetische ontdekkingsreis in jouw eigen binnenwereld. Door het bespelen van vele bijzondere klankschalen, instrumenten, het spelen van live-muziek en een breed spectrum aan holistische technieken zullen we jouw algehele systeem een warm bad geven van universele liefde, ontspanning en bewustwording. 

Wij bieden jou tijdens deze unieke diepgaande klankreis:

Gezegende Nepalese chakra & theta klankschalen
Een krachtige chakra meditatie
Aromatherapie met etherische olien en sprays  
Persoonlijke smudge en aura reiniging met heilige kruiden

Afvoeren van energie en spanning
Kleinschalig knus gezelschap met maximaal 8 deelnemers
Unieke mooie locatie, akoestisch en energetisch uitgekozen

Grid met kristallen en edelstenen
Persoonlijke energetische reading & edelsteen
Gebedsliederen en live zang
Theta meditatie en aardingsmeditatie
Hypnose & NLP technieken
Eight Corners of Heaven Mirror Gong
Sjamanistische instrumenten en technieken
Positieve downloads en affirmaties
Live gespeelde zelf gecomponeerde pianonummers 
Kristallen DNA klankschalen
Hotstones
Binaural stemvorken en binaural beats
Breed spectrum aan bewustmakende instrumenten

Bekrachtigen van persoonlijke intenties middels een intentiekaars
Vanaf januari 2024 een nieuw krachtig magisch instrument
Kant en klare comfortabele ligplek met deken, kussen en oogmasker

De volgende positieve effecten kun je verwachten:

Cacao opent je hartchakra voor een waarneming vanuit onvoorwaardelijke liefde
Energetische blokkades opheffen en energie weer laten stromen 
De energetische technieken zorgen voor een reiniging van het energieveld en de chakras 
Activatie van het spirituele DNA en intuïtie
Cacao heeft een ontgiftende & ontspannende werking
Het openen van onderbewuste en onderdrukte persoonlijke stukken 
De instrumentele vibraties aarden je en brengen je in contact met je lichaam
De geuren & kruiden hebben een ontspannende werking
Verbinding met de bron van je ware essentie en universele liefde
Beland in een diepe trance van eenwording en bewustwording met jezelf
De diepe oervibraties en klanken laden je op en geven vernieuwde energie
Bekrachtiging van jouw intenties

 

P9029163.jpg
P9028891.jpg

De holistische ceremoniële klankreis met cacao

Een hartverwarmende ontdekkingsreis met persoonlijke aandacht

Tijdens de holistische ceremoniële klankreis met cacao zullen we jou meenemen op een diepe energetische ontdekkingsreis in jouw eigen binnenwereld. Door het aanspelen van diverse klankschalen en instrumenten, het spelen van helende live-muziek en holistische technieken zullen we jouw gehele systeem een warm bad geven van universele liefde, bewustwording en heelwording. Omdat lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar spelen wij tijdens de klankreis in op het welzijn van  zowel jouw fysieke, mentale, emotionele als spirituele aanwezigheid. Als je meereist met een van onze ceremoniële klankreizen dan streven wij naar toewijding, geborgenheid, verbinding en oprechte attentie voor ieder die aanwezig is. Om jou nog een niveau dieper in verbinding te brengen met jouw puurste kern werken we naast de heilige cacao ook met jouw persoonlijke intentie, energetische handopleggingen en afvoeren van energieën aromatherapie, smudging en edelstenen.

Cacao bonen en vrucht

Ceremoniële Cacao

Bij aanvang van de ceremonie zullen we jou kennis laten maken met het eeuwenoude hartenmeesteres: cacao. Cacao ofwel ‘kakaw’ wordt door de Maya’s en Azteken al duizenden jaren op ceremoniële wijze gebruikt. Het is een zeer krachtige leraar om een diepe verbinding te maken met de puurheid van ons hart, onze oerkrachten, intuïtieve gaves en de wijsheid van hogere spirituele werelden. Wanneer we over cacao spreken dan denken velen van ons aan heerlijke chocolade. En ja, dat klopt inderdaad wel een beetje! Denk maar eens aan mensen die van elkaar houden, die geven elkaar vaak chocolade, toch?

En dat komt omdat er in de heilige cacaoboon allemaal stofjes zitten waar we blij van worden. Zo bevat rauwe cacao veel antioxidanten en mineralen zoals ijzer, zink, chroom en magnesium die de bloeddruk verlagen, alle afvalstoffen afvoeren, onze cellen beschermen en de spieren helpen te ontspannen. 

Maar het meest krachtige effect van cacao wordt veroorzaakt door de verschillende stofjes zoals Fenylethylamine, Endorfine, Serotonine, Theobromine en Dopamine. Zo Is Fenylethylamine bijvoorbeeld een lichaamseigen stof die aangemaakt wordt als mensen van elkaar houden. Deze stof werkt zeer krachtig op onze emoties en helpt ons om ons hart op een liefdevolle wijze te openen voor liefde, schoonheid en verbinding. Serotonine is bijvoorbeeld te vergelijken met een natuurlijk antidepressivum die angsten en gevoelens van depressie flink doet verminderen. Endorfine staat erom bekend een gelukzalig gevoel te geven, pijn te verzachten en stress te verminderen. Dopamine verhoogt ons concentratievermogen en ons mentaal lichaam. Theobromine is een stofje dat vernoemd is naar de naam van de cacaoboom: Theobroma.

De cacaoboom dankt haar naam aan Theo (god) en Broma (voedsel), oftewel voedsel van de goden.

Theobromine stimuleert ons hartspierweefsel en onze nieren. Na al deze voordelen genoemd te hebben kun je zelf misschien wel invoelen waarom de Maya’s en Azteken deze hartenmeesteres al duizenden jaren toepassen.

 

In onze klankreizen laten we mensen op een milde manier kennismaken met deze heilige leraar.

Wij schenken voor aanvang een lichte dosering rauwe, ongezoete en tevens biologische cacao uit de Dominicaanse republiek.

 

De aanwezigheid van de cacao spirit zal je helpen om nog dichter bij jezelf te komen en om jouw hart op liefdevolle wijze te openen voor zelfliefde, naastenliefde en universele liefde. Daarnaast zal de cacao je ondersteunen om nog ontvankelijker te zijn voor alle bewustmakende trillingen, klanken en vibraties.

P9029048.jpg
P9029192.jpg

Krachtige oerklanken & vibraties

Zoals je misschien weet bestaat tot circa 70% van ons lijf uit water.

Weet je dat dit overeen komt met circa 45 liter water? 

Water stroomt, geeft leven en is zeer gevoelig voor trillingen en beweging.

Stel je maar eens voor dat je een steentje in een prachtig meer gooit, en dat dat steentje kringen maakt tot aan de oever. Ons gehele systeem zal precies op deze wijze reageren op trillingen.  

De verschillende trillingen van de klankschalen en andere instrumenten stromen in een golfbeweging door het vocht in ons systeem.

 

Door het aanspelen van harmonieuze oertonen word negatieve energie en spanning losgetrild en gezuiverd.

Het lijf ontvangt hierdoor als het ware een herstellende massage van trillingen en energie.

 

Elke trilling heeft een gunstig effect op een bepaalde laag van zowel jouw fysieke, emotionele, mentale als spirituele welzijn. Zo werken wij bijvoorbeeld met heldere kristallen klankschalen die een positieve werking hebben op ons DNA herstel en met traditionele en gezegende klankschalen uit Nepal die een zuiverend effect hebben op diverse energiecentra’s in ons systeem. Daarnaast gebruiken we ook sjamanistische instrumenten en klankschalen die veel invloed hebben op de activiteit van onze hersengolven. Tijdens de klankreis nemen we je mee in een diepe Theta-staat. Dit is een diepe meditatieve droomstaat waarin je vaak beland voordat je lichaam in slaap valt. In deze staat wordt jouw onderbewustzijn geopend waardoor je nog dieper in verbinding komt met de meest pure vorm van jouw ware essentie.

Casting Net_edited.jpg

Activatie van het onderbewustzijn 

Gedurende de holistische ceremoniële klankreis met cacao begeleiden we jou stapsgewijs om een diepe reis te maken in jouw eigen binnenwereld. Door het inzetten van holistische technieken, handopleggingen, vibraties, geuren en meditatie nemen we jou geleidelijk mee in een ontspannende droomstaat waarin je verbinding zult maken met jouw onderbewustzijn. 

Deze droomstaat wordt ook wel de Theta-staat genoemd. De Theta-staat is een staat waarin onze hersengolven automatisch zullen vibreren op een trilling tussen 4 en 8 Hz. Het is de diepe ontspannende staat waarin je jezelf zult bevinden voordat je in slaap valt. Ook is het de staat waar onze creativiteit en intuïtie wordt geactiveerd en waar herinneringen en sensaties te voorschijn kunnen komen. Tijdens een trancereis zoals de holistische ceremoniële klankreis met cacao zullen jouw hersengolven gaan vibreren in de Theta-staat, ook al ben je er zelf niet bewust van.

Weet je dat we slechts 10% van onze hersenen actief gebruiken? De overige 90 % wordt passief gebruikt en wordt slechts geactiveerd wanneer we onszelf openen voor ons onderbewustzijn. Het onderbewustzijn bevat alle herinneringen en sensaties die ooit hebben plaats gevonden sinds het prille begin van ons bestaan en zelfs dat wat genetisch bepaald is vanuit onze voorouderlijke lijnen. Je kunt het vergelijken met de harde schijf van een computer die bestaat uit allemaal mapjes, documenten, foto's en programma's. Wanneer je de computer opstart en slechts het bureaublad voor je ziet kun je onmogelijk weten en inschatten welke programma's er allemaal op geïnstalleerd zijn en welke digitale activiteiten plaats hebben gevonden in het verleden.

Wat we hiermee willen vertellen is dat wanneer jouw onderbewustzijn wordt geopend er ook een heleboel dingen langs kunnen komen die op dat moment gezien willen worden.

Denk aan herinneringen, emoties, sensaties van alle aard, associaties of misschien wel een diepe levensles of een waardevol inzicht. Gezien iedereen een andere binnenwereld heeft zal de verbinding met het onderbewustzijn voor ieder anders verlopen. De een kan bijvoorbeeld meer emoties voelen dan de ander omdat diegene gevoeliger is, terwijl de ander misschien meer visies en beelden kan waarnemen doordat diegene meer mediteert of veel bezig is met het observeren van zijn eigen aanwezigheid. En bij de ander kan het zomaar zijn die persoon het gevoel heeft amper iets ervaren te hebben door de blindering van zijn eigen verwachtingen of door de confrontatie met dieper liggende stukken.

Iedereen neemt op zijn eigen unieke manier waar. En daarom willen we al onze deelnemers de boodschap meegeven om zichzelf en hun ervaring niet te willen vergelijken met de ervaringen van anderen.

 

De mooiste ervaringen ontstaan juist wanneer je alle verwachtingen helemaal los kunt laten en jezelf bevrijdt uit de staat van controle en zelfsabotage. Wanneer je jezelf gunt om deze bevrijding te omarmen zul je openstaan voor wonderen!

 

Tijdens jouw proces zullen we jou met alle liefde op energetische wijze ondersteunen. Dus ook wanneer je misschien door een lastiger momentje moet prikken waarin bepaalde emoties of sensaties naar boven komen.

Hotstones
P9029175.jpg

Persoonlijke aandacht

Om jou nog een niveau dieper in verbinding te brengen met jouw puurste kern stemmen we gedurende de klankreis ook af op jouw persoonlijk ontwikkelingsproces. Dit doen we door het inzetten van holistische technieken waarin we aandachtig verbinding zullen maken met jouw energieveld. Tijdens dit proces dragen wij zorg dat alle overtollige spanningen in jouw systeem weg zullen stromen, waardoor jij weer een stapje dichter bij je ware essentie kunt komen.

We werken onopgemerkt met energetische sjamanistische technieken, aromatherapie, smudging en diepe trillingen en frequenties die een harmonieuze impact hebben op lichaam, geest en ziel. Ook ontvang je aan het eind van de klankreis een edelsteen inclusief een persoonlijk genoteerd sleutelwoord dat voor jou specifiek voor dat moment van toepassing is.

Praktische informatie

Voorbereiding

Om de cacao optimaal te kunnen ontvangen in je systeem is het goed de dag van de klankreis een lichte maaltijd te consumeren. We raden je aan een sterke emotionele intentie vanuit het hart naar de reis mee te nemen. Verder is het beste geen verwachtingen te hebben en vergelijkingen met andere ervaringen los te laten.

 

Wij verzorgen

- Een zeer comfortabel ligbed inclusief kopkussen en deken

- Kwalitatieve en comfortabele oogmaskertjes

- Kruidenthee en water

- Additionele gezonde verrassing na afloop

 

Eventueel zelf meenemen
Mocht je toch zelf expliciet eigen spullen mee willen nemen dan mag dat. Denk herbij aan een eigen eenpersoons luchtbed, klapstoel of ligmat, waar je na jouw weten voor twee uur comfortabel en ontspannen en kunt verkeren.

Een yogamatje is uit ervaring voor de meeste deelnemers niet comfortabel genoeg. Uiteraard mag je ook gewoon op een stoel zitten als dat voor jou fijner is of op een meditatiekussen of yogakrukje. Gezien het formaat van de ruimte vragen we iedereen om een ligmatras, matje of stoel mee te nemen die bedoeld is voor slechts een persoon.

Mocht je eventueel een extra eigen dekentje of kopkussen mee willen nemen dan kan dat ook. Het gaat er immers om dat je moeiteloos kunt ontspannen op jouw eigen plekje door een optimale lig of zit comfort.

Uiteraard adviseren we ook dat je comfortabele kleding draagt. Denk aan bijvoorbeeld een yoga broek, extra warme sokken of een los zittende trui.

Verantwoordelijkheid

Ben je slecht ter been of ervaar je ernstige problemen met jouw gezondheid zoals bijvoorbeeld epilepsie, hartproblemen, extreme diabetes of een (onvoorspelbare) geestelijke aandoening, geef ons dit dan tijdig aan ons door zodat we hier (indien mogelijk) rekening mee kunnen houden. Bij twijfel raadpleeg altijd jouw eigen huisarts of  ervaringsdeskundige. Elke deelnemer participeert op basis van eigen risico en verantwoordelijkheid. Indien hier vragen over zijn kun je  uiteraard altijd contact met ons opnemen.

 

Integratie

We raden je aan om jezelf minimaal 1 a 2 weken tijd te geven om alle aspecten in je systeem te verwerken alvorens je weer een nieuwe sessie aangaat. Het is sowieso wijs om de dag na de klankreis een moment van rust voor jezelf te nemen. Tevens wordt aangeraden genoeg water te blijven drinken.

Investering in jezelf

Voor wat wij met jou delen vragen wij een bijdrage van € 125,- euro.
Ben er bewust van dat de waardevolste investering altijd in jezelf begin
t.
We werken met een bindende reservering op vooruitbetaling, hiermee ben je verzekerd van een plek.

Je ontvangt per afgenomen dienst een betaallink, deze kan per bank betaald worden en dient alvorens voldaan te worden.

Alle bedragen zijn inclusief BTW. Tenzij anders vermeld.

Op alle diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

bottom of page