top of page

Sjamanisatie

Sjamanisatie kent een eeuwenoude historie sinds het bestaan van de mensheid zelf. Tijdens een sjamanisatie zal ik de oerwijsheden van het sjamanisme toepassen om in dienst van de universele krachtbron mensen te ondersteunen binnen hun persoonlijke heelwording en hun ontwikkelingsproces hier op aarde.

Wat ga ik met jou delen?

Mijn naam is Tobias Heemels en namens Sacred Union specialiseer ik me op het verzorgen van sjamanisatie-sessies.

Met heel mijn ziel deel mijn voorliefde en diepe kennis over het sjamanisme graag met de mensheid. In nederige afstemming met de puurste bron van universele energie zal ik middels sjamanistische technieken gevoelsmatig intappen op jouw algehele systeem en doorkrijgen wat op dat moment nodig is om jouw energie weer te laten stromen. Op zo'n moment ben ik een zuiver kanaal voor diverse energieën en ga ik op sjamanistische wijze te werk om jouw bewustzijn op een diepgaande wijze te verruimen, zodat jij weer volledig vanuit jouw eigen kracht en intuïtie  kunt handelen. Mijn streven is om jou zo authentiek mogelijk te ondersteunen in jouw ontwikkelingsproces waardoor jij weer vanuit liefde en vreugde in verbinding komt met het leven zelf, en je levensmissie en kwaliteiten hierdoor vanuit jouw hoogste goed kunt delen met de wereld. Tijdens een sessie werk ik op de vier lichamen namelijk: je geestelijke gesteldheid, je fysieke gesteldheid, je emoties en je onderbewustzijn ofwel spiritueel bewustzijn. Deze staan namelijk allemaal onlosmakelijk met elkaar in verbinding en er vind voortdurend transmutatie en uitwisseling plaats. Gezien Sjamanisatie ervaren kan worden als een heel-wordingsproces waar kwetsbare emoties, en energieën aangekeken kunnen worden, vind ik het uiterst belangrijk dat jij je vertrouwt en veilig kunt voelen binnen jouw proces. Een van mijn belangrijkste uitgangspunten is dan ook om altijd zorg te dragen voor een veilige ruimte die op alle vlakken bevordelijk is voor jouw transformatieproces. Daarnaast vind ik fijn om jou voorafgaand te leren kennen in  een kennismakingsgesprek waarin we jouw transformatiepunten kunnen bespreken.

Wat is Sjamanisatie?

Een fragment uit het boek van de Hongaarse sjamaan Joska Soos "Ik genees niet, ik herstel de harmonie".

"Een van de belangrijkste kenmerken van het sjamanisme is het uitvoeren van rituelen en ceremonies met het doel de zichtbare en onzichtbare krachten die uit balans zijn geraakt en aanleiding geven tot ziekte of natuurrampen, weer in harmonie te brengen.

Joska noemt dit ritueel een 'sjamanisatie' en maakt daarvoor gebruik van zijn stem, zijn trommel en andere muziekinstrumenten.

Daarbij volgt hij in grote lijnen het algemene patroon dat in het sjamanisme over de hele wereld gebruikelijk was, hoewel er natuurlijk individuele verschillen zijn en verschillen die samenhangen met het doel van sjamanisatie. Een sjamanisatie voor iemand die fysiek of psychisch uit balans is geraakt heeft een ander verloop dan bijvoorbeeld een regenceremonie die een veel socialer en algemener doel heeft. Tijdens de sjamanisatie gaat de sjamaan in trance, dat wil zeggen, hij brengt zichzelf door zingen en trommelen in een andere bewustzijnstaat waarin hij gevoeliger is voor invloeden of boodschappen die gewoonlijk verborgen blijven. Dit kunnen geluiden zijn, kleuren, directe boodschappen,de ontmoeting met een helper of beschermgeest, directe of concrete aanwijzingen, of het 'zien' wat er in de patient gebeurt, waar zijn klacht of probleem mee te maken heeft." 

Klanken 

Tijdens de sessies pas ik verschillende sjamanistische kennis toe vanuit het Core sjamanisme en het Peruaans sjamanisme. 

Ik werk met heilzame klanken, trillingen en vibraties die ik uit in mijn stemgeluid doormiddel van chants of gebedsliederen.

Ook instrumenten zoals de sjamanendrum, de sjamanenratel, de chakapa of diverse klankschalen kunnen waar nodig aan bod komen.

Daarnaast pas ik diverse hypnose-technieken en ademhalingstechnieken toe die jou zullen ondersteunen om nog dieper in een trance te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Meesters en leraren uit de natuur

In elk continent op de wereld deelt het sjamanisme zijn eeuwenoude wijsheid.

Sjamanisme behoort tot werelds oudste vorm van religie waarin mensen in harmonie leefden met moeder aarde en haar natuurlijke overvloed in vele vormen. Wanneer inwoners binnen kleine civilisaties klachten of problemen ondervonden gingen ze naar de druide of de sjamaan die hun vervolgens op energetische wijze deed genezen met diverse heilzame substanties uit de natuur.

Zo maken de Maya's en Azteken al duizenden jaren gebruik van de krachtige cacaoplant of reinigend Aztekentabak en werken de stammen uit het Amazonegebied met Kambo en Banisteriopsis caapi om hun volk op alle vlakken gezond te houden.

Ook binnen het Europese heidendom gebruikten de Kelten, de Germanen en de vikingen krachtige kruiden en tincturen waarmee heilige rituelen werden uitgevoerd in de natuur.

Gedurende een sjamanisatie pas ik, in afstemming, diverse grootmeesterplanten toe.

Ik werk uitsluitend met Mapacho (Wilde sjamanen tabak), Rapé, Banisteriopsis caapi, Truffels, Cacao en Kambo.

Dit zijn in Nederland volledig legale planten waarvan sommige ook wel entheogenen worden genoemd.

Veiligheid en verantwoordelijkheid staat op plaats één en dat betekend ook afgestemd te zijn op de lokale, regionale en nationale regels.

Ik vind het uiterst belangrijk dat we in een veilige setting kunnen werken en daarmee doel ik ook op een juridisch legale ruimte.

Chakapa blader ratel
Alan Watts

“If you get the message, hang up the phone. For psychedelic drugs are simply instruments, like microscopes, telescopes, and telephones. The biologist does not sit with eye permanently glued to the microscope, he goes away and works on what he has seen.”

Afgestemd op jou

Gezien elke heilige meester of meesteres een andere uitwerking heeft zal ik van te voren altijd afstemmen op jouw ontwikkelingsproces om te kunnen beslissen met welke plant- of diermeester jij op dat moment kunt verbinden. Gezien ieder individu een andere beleveingswereld heeft moeten we ons ook realiseren dat iedereen een ander verloop en proces heeft gedurende een sjamanisatie. Geen enkele ziel is precies het zelfde want we zijn allemaal anders en hebben allemaal onze eigen lessen, aandachtspunten en persoonlijke kwaliteiten.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij veel gevoeliger bent dan iemand anders en daarom is het belangrijk dat we zorgvuldig gaan doseren bij het toepassen van heilzame medicijnen en meesters. Ook tijdens het kennismakingsgesprek zullen we de aard van jouw wezen en ware essentie aandachtig onder de loep nemen om te voelen waar jij behoefte aan hebt.

Ik werk zowel één op één als in kleinere groepen. Dit betekend dat ik op intensieve wijze op maat met jouw als individueel kan werken maar ook tevens met jou en je partner. Wanneer je met meerdere mensen een sjamanisatie ingaat brengt het groepsproces bijvoorbeeld bepaalde stukken op gang die collectief verwerkt worden. Want ieder raakt en herkent iets in elkaar wat gezien mag worden.

 

Beleving

Een sjamanisatie is zo allesomvattend dat je de beleving amper in woorden kunt vastleggen.

Het beste is om zonder enige verwachting dit proces aan te gaan, echter veelvoorkomende aspecten die ervaren worden zijn:

- Je zult een interne reis maken naar de heilige eenheid in jezelf en buiten jezelf

- Bewustzijn verruiming andere perceptie op de realiteit en jezelf

- Je beland in een staat van zelfreflectie, diepe introspectie en transformatie

- Je komt in aanraking met je ware essentie

- Jouw systeem wordt opgeschoond en laat energieën los

- Ontsluiering van negatieve blokkades en patronen

- Emoties, trauma's komen los kunnen doorleef en getransformeerd worden

- Het onderbewustzijn wordt bewust gemaakt 

- Je intuïtie en spirituele gevoelswereld word geopend

- Je komt in verbinding met het eenheidsbewustzijn en goddelijke energie

Sjamanisatie in 5 stappen 

Kennismaking, screening en ontwikkelplan
Hoe is het gesteld met jouw psyche? Waar sta jij in je leven? Hoe bewust ben je? Heb je momenteel energe
tische blokkades of aanhangende energieën? Wat is je intentie? Wat heb jij specifiek nodig? In welk vlak wil jij groeien? Waar liggen jouw uitdagingen?


Reiniging

Het systeem reinigen is een pré. Zowel voor, in als na de sjamanisatie.  Denk hierbij aan alles wat niet langer dient voor jouw hoogste goed. Taalpatronen, denkpatronen, gedragspatronen, leefpatronen, eetpatronen etc. Hiervoor gebruiken we (op afstemming) een reinigend plant-leraar en/of meester.

 

Opladen
Krijg gedurende de sjamanisatiereis de juiste energie, bewustwording, inzichten, downloads en wijsheden tot je systeem en laat je levensenergie weer stromen.

Bescherming

Om ervoor te zorgen dat de helende en positieve inzichten van jouw reis je bijblijven draag ik zorg voor een beschermde sfeer en setting  waarin ook jouw algehele systeem is beschermt na afloop van de sjamanisatie.

Integratie

Uiteindelijk is het meest waardevolle aspect het integreren van je ervaring in jouw dagelijkse zijn.

Dit integratieproces gezien jouw eigen beleving enkele weken of maanden duren.
Uiteraard kan ik jou helpen en ondersteunen gedurende dit proces.

Wat verwacht ik van jou?

Ik heb veel eerbied en respect voor mijn levenspassie en daarom werk ik uitsluitend met de meest gedreven en gepassioneerde mensen die openstaan voor een krachtig sjamanistisch transformatieproces.

Om de beste synergie mogelijk te maken verwacht ik daarom ook het volgende van jou:
 

- Je bent toegewijd en komt met de juiste intentie

- Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen proces en integratie

- Je beseft dat ik geen sprookjesfee ben maar ik een begeleidende rol vervul in jouw proces

- Je committeert jezelf aan jouw welzijn en bent bereid er werk voor te verrichtten

- Je durft je eigen schaduwstukken aan te kijken en bent je bewust hiervan

- Wederzijds eerbied en respect

- Je komt de eerste keer zonder verwachting en staat open om te ontvangen wat zich aandient

 


Resoneert dit met jou? Dan kunnen we samen iets moois creëren.

Je ontvangt per afgenomen dienst een factuur en betaallink, deze kan per bank betaald worden en dient alvorens voldaan te worden.

Alle bedragen zijn inclusief BTW. Tenzij anders vermeld.

Op alle diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

bottom of page