top of page
truffels_schaal.jpeg

Holistische ceremoniële klankreis met truffels
Een bewustzijnsverruimende ontdekkingsreis

We nodigen jou graag uit deel te nemen aan een onvergetelijke bewustzijnsverruimende ceremoniële klankreis met heilige truffels. Laat je maar liefst 4 uur door ons meevoeren in een magische zintuigelijke ervaring van bewustmakende klanken, sferen en vibraties.

Gun jezelf dit diep & waardevol geschenk!

Tijdens de holistische ceremoniële klankreis met truffels zullen we jou meenemen op een diepe bewustzijnsverruimende ontdekkingsreis. Door het aanspelen van diverse klankschalen en instrumenten, het spelen van live-muziek en een breed spectrum aan holistische technieken zullen wij jouw algehele systeem een warm bad geven van universele liefde, ontspanning en bewustwording. 

Wij bieden jou:

Een krachtig bewustmakende reis met heilige truffels
Persoonlijke aandacht zoals energetische handoplegging
Persoonlijk afvoeren van energie en spanning
Persoonlijke begeleiding bij diepgaande stukken
Diepe chakra & aura reiniging
Gezegende Nepalese klankschalen
Bekrachtigende gebedsliederen
Theta & diepte meditatie
Hypnose, NLP, ThetaHealing technieken
Eight Corners of Heaven Mirror Gong
Sjamanisatie
Positieve downloads en affirmaties
Live piano en zang
Kristallen klankschalen 
DNA activatie
Aromatherapie & smudging en heilige kruiden
Reiniging met kristallen en edelstenen
Toepassen van stemvorken en binaural beats
Breed spectrum aan instrumenten die je zullen bewegen
 

Positieve effecten!

Heilige truffels brengen je in diepe verbinding en bewustwording
Energetische blokkades opheffen en energie weer laten stromen 
Energetische technieken r
einigen het energieveld en de chakras
Activatie van het spirituele DNA en intuïtie
Je energie weer laten stromen
Het openen van onderbewuste en onderdrukte persoonlijke stukken
De instrumentele vibraties aarden je en brengen je in contact met je lichaam
Ontvang meer persoonlijke energetische aandacht en afstemming
Verbinding met de bron van je ware essentie en universele liefde
Beland in een diepe trance van bewustwording, ontspanning en heelwording
De helende vibraties laden je op en geven vernieuwde energie
Kom tot jezelf en verbind met jouw binnenwereld

 

Schermafbeelding 2023-05-07 om 15.16.14.png

De holistische ceremoniële klankreis met truffels

Een bewustzijnsverruimende ontdekkingsreis

Tijdens de holistische ceremoniële klankreis met truffels zullen we jou meenemen op een krachtige bewustzijnsverruimende ontdekkingsreis. Door het aanspelen van diverse klankschalen en instrumenten, het spelen van helende live-muziek en holistische technieken zullen we jouw gehele systeem een warm bad geven van universele liefde, bewustwording en heelwording. Omdat lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar spelen wij tijdens de klankreis in op het welzijn van zowel jouw fysieke, mentale, emotionele als spirituele aanwezigheid. Als je meereist met een van onze ceremoniële klankreizen dan streven wij naar toewijding, geborgenheid, verbinding en oprechte attentie voor ieder die aanwezig is. Om jou nog een niveau dieper in verbinding te brengen met jouw puurste kern werken we naast de heilige truffels ook met jouw persoonlijke intentie, aromatherapie, edelstenen en kristallen.

De aanwezigheid van de truffel spirit zal je helpen om nog dichter bij jezelf te komen en om jouw hart op liefdevolle wijze te openen voor zelfliefde, naastenliefde en universele liefde. Daarnaast zal de truffel je ondersteunen om nog ontvankelijker te zijn voor alle bewustmakende trillingen, klanken en vibraties.

trufflesuitleg.jpeg

Ceremoniële truffels

 

Truffels, magische truffels, ceremoniële/heilige truffels, entheogene truffels, Psilocybe/psychedelische truffels ook wel sclerotia in de wetenschap genoemd kennen net zoals paddestoelen een lange geschiedenis in het traditioneel gebruik als entheogeen, plantleraar in sjamanisch werk in verschillende culturen, en worden gebruikt voor spirituele reizen, religieuze ervaringen, persoonlijke ontwikkeling of die van een gemeenschap. 

De entheogene ervaring wordt vaak vergeleken met buitengewone bewustzijnservaringen zoals bij meditatie, mystische ervaringen. Het oplossen van het ego wordt vaak beschreven als een sleutel kenmerk hiervan.

De term entheogeen gebruiken we om duidelijk aan te geven dat het gaat om het gebruik met de bovenstaande genoemde intenties, in tegenstelling tot recreatief gebruik.

De term werd bedacht als antropologische vervanging voor de termen hallucinogeen en psychedelica.

Het onderscheid werd gemaakt omdat men vond dat hallucinogeen als woord niet geschikt was vanwege de associatie met krankzinnigheid en een delirium. Ook de term psychedelisch was in ongenade gevallen vanwege zijn associatie met de hippie afzetcultuur van de jaren ’60. Daarom werd entheogeen gekozen als een meer geschikte vervanging voor deze termen.

Van twee Oudgriekse woorden: ἔνθεος (éntheos) en γενέσθαι (genésthai) is de term entheogeen afgeleid.

De Grieken gebruikten het als vorm van lofprijs voor poëten en artiesten. Het eerste deel van het woord, éntheos, is te vertalen als ‘geïnspireerd’ of ‘bezeten’. Het is tevens de stam van het woord 'enthousiasme'. De tweede helft van het woord, genésthai, betekent 'ontstaan, tot zijn komen'. Entheogeen verwijst dus naar een psychoactief middel die ervoor zorgt dat iemand geïnspireerd raakt. Daardoor ervaart die persoon gevoelens van inzicht, meestal binnen een religieuze of spirituele context.

Het religieuze, spirituele of sjamanistische belang van entheogenen heeft een stevige basis in de antropologie.

Ze zijn traditioneel gebruikt bij een breed scala aan praktijken zoals meditatie, yoga, gebeden, rituelen, gezangen, drummen, sensorische deprivatie en magie, die zijn bedoeld voor het bereiken van transcendentie.

Entheogene truffels bevatten, net zoals entheogene paddestoelen, de entheogenische stoffen; psilocybin, psilocin, baeocystin, and norbaeocystin. Dit zijn de alkaloïden die voor de entheogene effecten verantwoordelijk zijn.
 

De truffels zijn klompjes myceliaal draad die ondergronds verharden, als de omliggende temperatuur en vochtigheid niet voldoen om het oppervlak te bereiken. Eigenlijk zijn de truffels helemaal geen echte truffels aangezien in feite deze tot de genus "Knol" toebehoren. Ze zijn in essentie het ondergrondse deel, de scletoria die onder de grond groeien, van de paddestoel, klaar om gebruikt te worden als voedsel reserve voor de rest van het organisme.

 

 

 

Uit de geschiedenis blijkt dat mensen psilocybine, de stof die in truffels aanwezig is, al duizenden jaren gebruiken in diverse culturen. Maar de westerse wereld heeft er voor het eerst kennis mee gemaakt in de jaren ’50.

Twee Amerikanen, Gordon Wasson een etnomycoloog en Allan Richardson een fotograaf, organiseerden in de loop van hun onderzoek naar paddestoelen expedities naar Mexico om het religieuze gebruik van paddenstoelen door de inheemse bevolking te bestuderen, en beweerden ze de eerste westerlingen te zijn die deelnamen aan een Mazateeks paddenstoelenritueel. Ze reisden naar Oaxaca, om een vrouwelijke genezer, sjamaan, Sabia oftwel wijze vrouw, van de Mazateken, genaamd Maria Sabina, te ontmoeten. 

Deze was vriendelijk en open tegenover het koppel en liet hen de paddenstoel ervaren tijdens haar wekelijkse ceremonies. Dankzij de vriendelijkheid en openheid van de sjamaan mochten de twee Amerikanen als eerste Westerlingen deelnemen aan een heilig ritueel van de stam, de zogenaamde Velada. Wassons verslag van hun ervaring werd in 1957 gepubliceerd in Time Magazine.

De Mazateken hebben lange tijd, meer dan 500 jaar, in veel van hun heilige rituelen visuele entheogenen gebruikt, zoals psilocybine paddenstoelen. Deze werden ingezet om met geesten te communiceren, maar ze werden ook geconsumeerd voor het verkrijgen van goddelijke informatie en om het heilige rechtstreeks te ervaren. Veel mensen hebben diepe, levensveranderende ervaringen meegemaakt.

Van verschillende inheemse groepen in Mexico is bekend dat ze het ceremoniële gebruik van Psilocybe-paddenstoelen beoefenen, of wat ze noemen los Santos Niños ("de kleine heiligen") of nti si tho ("de kleintjes die tevoorschijn komen"): de Nahuatls in de staten Mexico, Morelos en Puebla; de Matlazincs in de staat Mexico; de Totonacs in de staat Veracruz; en de Mazatecs, Mixes, Zapotecs en Chatins in de staat Oaxaca. Hiervan kan het epicentrum van gebruik in Mexico worden beschouwd als een van de Mazatec, van wie wordt aangenomen dat ze de grootste kennis van paddenstoelenkennis bezitten. Ze gebruiken paddenstoelen voor het oplossen van problemen, fysieke, psychologische en spirituele genezing en het zoeken naar verloren of gestolen voorwerpen.

In de context van het gebruik van inheemse paddenstoelen worden de krachtigere soorten meer vereerd.

Veel soorten entheogene paddestoelen zijn afkomstig uit de Oaxaca regio in Mexico.

Er zijn 53 bekende soorten Psilocybe-paddenstoelen in Mexico, waarvan ongeveer een derde ceremonieel wordt gebruikt. Slechts een handvol soorten wordt vaak in veladas gebruikt. Hiervan zijn de belangrijkste en meest gebruikte soorten Psilocybe caerulescens, Psilocybe mexicana, Psilocybe cubensis, Psilocybezapotecorum en Psilocybe hoogshagenii.

In de Azteekse taal Nahuatl wordt de overkoepelende term teotlaquilnanácatl ("goddelijke paddenstoel die beschrijft of schildert") toegepast op alle soorten.


Er zijn een paar entheogene paddenstoelen die worden gekweekt en geconsumeerd als sclerotia/truffels, dit zijn o.a. de Psilocybe tampanensis ook bekend als de magische truffel of steen der wijzen.

Psilocybe Mexicana A is ook redelijk bekend. Dit is de heilige Teonanacatl of Gods vlees in de Azteekse taal. Het werd herontdekt door Roger Heim in 1956 en gebruikt door Dr. Albert Hoffman bij de eerste isolatie van psilocybine en psilocine. Ook Psilocybe atlantis, afkomstig uit Georgia, VS, is er een van.

Effecten

Truffels geven je een ontspannen, entheogene, filosofische en visuele ervaring. Tijdens het eerste uur van de reis kun je wat innerlijke weerstand ervaren, maar dit verdwijnt meestal als je de eerste piek hebt bereikt.

Effecten zijn eigenlijk moeilijk te voorspellen en hangen sterk af van de dosering, je persoonlijke interesses en kennis, je intentie en motivatie, de muziek, de groepssamenstelling, je lichaamsgewicht, je metabolisme, hoe lang het geleden is sinds je laatste maaltijd, en natuurlijk de specifieke set (je gemoedstoestand en staat van je psyche) en setting (de omgeving, of je buiten bent (in de natuur) of binnen (met de lichten uit)) waarin je ze inneemt.

Psilocybine truffels hebben normaal gesproken een beperktere werkingssfeer dan paddestoelen. De ervaringen kunnen intenser visueel of diepgaander spiritueel zijn, maar ze bereiken zelden de hoogten die kunnen worden bereikt met paddestoelen (tenzij een hooggedoseerde, krachtige soort wordt geconsumeerd). Truffel reizen duren doorgaans ook tussen de 2 en 4 uur, aanzienlijk korter dan bij het nemen van paddestoelen. Al met al bieden ze over het algemeen een veiligere en luchtigere ervaring dan hun volledig ontwikkelde aard als paddestoel. De meest voorkomende effecten van psilocybine truffels zijn:

 • een gevoel van euforie, compassie, empathie, ontzag, liefde en vreugde;

 • mystieke en spirituele ervaringen;

 • introspectie, inzichten, bewustwording en bewustzijnsverruiming;

 • aangename en rustige lichamelijke gewaarwordingen en welbehagen;

 • milde tot sterke visualisaties, karakteristiek versterkte kleuren en lichten, en bewegende texturen en patronen;

 • interessante visuals met gesloten ogen, waaronder fractale weergaven en droomachtige afbeeldingen en animaties;

 • lachen en giechelen;

Het voordeel van de mildere effecten van truffels is dat ze veilig kunnen worden geconsumeerd in verschillende omgevingen, terwijl een sterke dosering paddestoel reis meestal een rustige, ongestoorde omgeving vereist vanwege de mogelijkheid van sensorische overbelasting. Vanwege hun lagere potentie veroorzaken truffels ook minder snel een moeilijke reis, terwijl paddenstoelen soms een gevoel van onzekerheid kunnen oproepen, onzeker of de reis goed of slecht voelt, en het is mogelijk om van daaruit in negatieve gedachten te vervallen. De pure intensiteit van paddestoelen kan ook overweldigend zijn, en te veel nemen is minder vergevend dan bij truffels.

​​

In onze klankreizen laten we mensen op een milde manier kennismaken met deze heilige leraar.

Wij delen voor aanvang een lichte dosering rauwe truffels, ongeveer 7 tot 10 g verse truffels. 

Een reis duurt dan maximaal 4 uur afhankelijk van je gevoeligheid en bovengenoemde factoren.

Contractdicties

Om risico’s te minimaliseren is het niet mogelijk om deel te nemen aan de ceremonie wanneer je:

 • verslaafd bent of onder invloed bent van alcohol of drugs;

 • gebruik maakt van antidepressiva (SSRI’s);

 • tijdens zwangerschap;

 • last hebt van een persoonlijkheidsstoornis (of een naast familielid), zoals: psychose gevoeligheid, schizofrenie, ernstige depressie, ernstige angststoornis, bipolaire stoornis of persoonlijkheidsstoornis;

 • last hebt van een te hoge bloeddruk of een andere hartaandoening;

 • gevoelig bent voor epilepsie;

tobi morena samen spelen definitief.jpg

Krachtige oerklanken & vibraties

Zoals je misschien weet bestaat tot  circa 70% van ons lijf uit water.

Weet je dat dit overeen komt met circa 45 liter water? 

Water stroomt, geeft leven en is zeer gevoelig voor trillingen en beweging.

Stel je maar eens voor dat je een steentje in een prachtig meer gooit, en dat dat steentje kringen maakt tot aan de oever. Ons gehele systeem zal precies op deze wijze reageren op trillingen.  

De verschillende trillingen van de klankschalen en andere instrumenten stromen in een golfbeweging door het vocht in ons systeem.

 

Door het aanspelen van harmonieuze oertonen word negatieve energie en spanning losgetrild en gezuiverd.

Het lijf ontvangt hierdoor als het ware een herstellende massage van trillingen en energie.

 

Elke trilling heeft een gunstig effect op een bepaalde laag van zowel jouw fysieke, emotionele, mentale als spirituele welzijn. Zo werken wij bijvoorbeeld met heldere kristallen klankschalen die een positieve werking hebben op ons DNA herstel en met traditionele en gezegende klankschalen uit Nepal die een zuiverend effect hebben op diverse energiecentra’s in ons systeem. Daarnaast gebruiken we ook sjamanistische instrumenten en klankschalen die veel invloed hebben op de activiteit van onze hersengolven. Tijdens de klankreis nemen we je mee in een diepe Theta-staat. Dit is een diepe meditatieve droomstaat waarin je vaak beland voordat je lichaam in slaap valt. In deze staat wordt jouw onderbewustzijn geopend waardoor je nog dieper in verbinding komt met de meest pure vorm van jouw ware essentie.

Activatie van het onderbewustzijn 

Gedurende de holistische ceremoniële klankreis met truffels begeleiden we jou stapsgewijs om een diepe reis te maken in jouw eigen binnenwereld. Door het inzetten van holistische technieken, handopleggingen, vibraties, geuren en meditatie nemen we jou geleidelijk mee in een ontspannende droomstaat waarin je verbinding zult maken met jouw onderbewustzijn. 

Deze droomstaat wordt ook wel de Theta-staat genoemd. De Theta-staat is een staat waarin onze hersengolven automatisch zullen vibreren op een trilling tussen 4 en 8 Hz. Het is de diepe ontspannende staat waarin je jezelf zult bevinden voordat je in slaap valt. Ook is het de staat waar onze creativiteit en intuïtie wordt geactiveerd en waar herinneringen en sensaties te voorschijn kunnen komen. Tijdens een trancereis zoals de ceremoniële klankreis met truffels zullen jouw hersengolven gaan vibreren in de Theta-staat, ook al ben je er zelf niet bewust van.

Weet je dat we slechts 10% van onze hersenen actief gebruiken? De overige 90 % wordt passief gebruikt en wordt slechts geactiveerd wanneer we onszelf openen voor ons onderbewustzijn.  Het onderbewustzijn bevat alle herinneringen en sensaties die ooit hebben plaats gevonden sinds het prille begin van ons bestaan en zelfs dat wat genetisch bepaald is vanuit onze voorouderlijke lijnen. Je kunt het vergelijken met de harde schijf van een computer die bestaat uit allemaal mapjes, documenten, foto's en programma's. Wanneer je de computer opstart en slechts het bureaublad voor je ziet kun je onmogelijk weten en inschatten welke programma's er allemaal op geïnstalleerd zijn en welke digitale activiteiten plaats hebben gevonden in het verleden.

Wat we hiermee willen vertellen is dat wanneer jouw onderbewustzijn wordt geopend er ook een heleboel dingen langs kunnen komen die op dat moment gezien willen worden.

Denk aan herinneringen, emoties, sensaties van alle aard, associaties of misschien wel een diepe levensles of een waardevol inzicht. Gezien iedereen een andere binnenwereld heeft zal de verbinding met het onderbewustzijn voor ieder anders verlopen. De een kan bijvoorbeeld meer emoties voelen dan de ander omdat diegene gevoeliger is, terwijl de ander misschien meer visies en beelden kan waarnemen doordat diegene meer mediteert of veel bezig is met het observeren van zijn eigen aanwezigheid. En bij de ander kan het zomaar zijn die persoon het gevoel heeft amper iets ervaren te hebben door de blindering van zijn eigen verwachtingen of door de confrontatie met dieper liggende stukken.

Iedereen neemt op zijn eigen unieke manier waar. En daarom willen we al onze deelnemers de boodschap meegeven om zichzelf en hun ervaring niet te willen vergelijken met de ervaringen van anderen.

 

De mooiste ervaringen ontstaan juist wanneer je alle verwachtingen helemaal los kunt laten en jezelf bevrijdt uit de staat van controle en zelfsabotage. Wanneer je jezelf gunt om deze bevrijding te omarmen zul je openstaan voor wonderen!

 

Tijdens jouw proces zullen we jou met alle liefde op energetische wijze ondersteunen. Dus ook wanneer je misschien door een lastiger momentje moet prikken waarin bepaalde emoties of sensaties naar boven komen.

Praktische informatie

Voorbereiding

Om de ceremoniële truffels optimaal te kunnen ontvangen in je systeem is het goed de dag van de klankreis een lichte maaltijd te consumeren. We raden je aan een sterke emotionele intentie vanuit het hart naar de reis mee te nemen. Verder is het beste geen verwachtingen te hebben en vergelijkingen met andere ervaringen los te laten.

 

Wij verzorgen

- Een zeer comfortabel ligbed inclusief kopkussen en deken

- Kwalitatieve en comfortabele oogmaskertjes

- Kruidenthee en water

- Additionele gezonde verrassing na afloop

 

Eventueel zelf meenemen
Mocht je toch zelf expliciet eigen spullen mee willen nemen dan mag dat. Denk herbij aan een eigen eenpersoons luchtbed, klapstoel of ligmat, waar je na jouw weten voor twee uur comfortabel en ontspannen en kunt verkeren.

Een yogamatje is uit ervaring voor de meeste deelnemers niet comfortabel genoeg. Uiteraard mag je ook gewoon op een stoel zitten als dat voor jou fijner is of op een meditatiekussen of yogakrukje. Gezien het formaat van de ruimte vragen we iedereen om een ligmatras, matje of stoel mee te nemen die bedoeld is voor slechts een persoon.

Mocht je eventueel een extra eigen dekentje of kopkussen mee willen nemen dan kan dat ook. Het gaat er immers om dat je moeiteloos kunt ontspannen op jouw eigen plekje door een optimale lig of zit comfort.

Uiteraard adviseren we ook dat je comfortabele kleding draagt. Denk aan bijvoorbeeld een yoga broek, extra warme sokken of een los zittende trui.

Verantwoordelijkheid

Ben je slecht ter been of ervaar je ernstige problemen met jouw gezondheid zoals bijvoorbeeld epilepsie, hartproblemen, extreme diabetes of een (onvoorspelbare) geestelijke aandoening, geef ons dit dan tijdig aan ons door zodat we hier (indien mogelijk) rekening mee kunnen houden. Bij twijfel raadpleeg altijd jouw eigen huisarts of  ervaringsdeskundige. Elke deelnemer participeert op basis van eigen risico en verantwoordelijkheid. Indien hier vragen over zijn kun je  uiteraard altijd contact met ons opnemen.

 

Integratie

We raden je aan om jezelf minimaal 1 a 2 weken tijd te geven om alle aspecten in je systeem te verwerken alvorens je weer een nieuwe sessie aangaat. Het is sowieso wijs om de dag na de klankreis een moment van rust voor jezelf te nemen. Tevens wordt aangeraden genoeg water te blijven drinken.

Investering in jezelf

Voor wat wij met jou delen vragen wij een bijdrage van € 175,- euro.
Ben er bewust van dat de waardevolste investering altijd in jezelf begin
t.
We werken met een bindende reservering op vooruitbetaling,
hiermee ben je verzekerd van een plek.

Je ontvangt per afgenomen dienst een betaallink, deze kan per bank betaald worden en dient alvorens voldaan te worden.

Alle bedragen zijn inclusief BTW. Tenzij anders vermeld.

Op alle diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

bottom of page